• GGs
  • SÖK TILL OSS
  • Antagning 2022
  • Info för åk 9 och föräldrar
 

UTBUD OCH ARBETSSÄTT

Vi har ett mångsidigt utbud. Det gör att våra studerande kan specialisera sig på vissa ämnen eller områden redan i gymnasiet. Varje studerandes studieprogram består därför av just de ämnen och studieavsnitt som är viktiga för den egna framtiden.

 Vi har ett brett språkutbud och en betydande internationell verksamhet. Vi samarbetar inom flera internationella projekt och är en av fem skolor i Finland som deltar i Model European Parliament. Många studieresor hör till våra studieavsnitt.

Vi jobbar på varierande sätt och testar nya metoder. Vår undervisning breddar de studerandes kunnande och tränar de färdigheter som behövs i dag och i framtiden.

 

GOD GEMENSKAP

Hos oss går drygt 300 ungdomar från sju kommuner. De bor i Esbo, Ingå, Grankulla, Helsingfors, Kyrkslätt, Sjundeå och Vichtis. Könsfördelningen är ganska jämn.

Utvärderingar visar att det råder en god stämning och att studerande känner gemenskap med varandra över årsklasserna.

Vi uppmuntrar ungdomarna att ta plats och att ta vara sig själva. Det råder ett okomplicerat förhållande mellan studerande och lärare som bygger på ömsesidigt förtroende och respekt.

Lyssna på vår nya podd.
Se filmen GGs på 3 minuter.
Se filmen Min skola.
Läs mer i Vår broschyr.

ANTAGNING OCH ÄMNESVAL

Vi har 97 nybörjarplatser. Elevhandledarna i högstadierna hjälper till med ansökan som lämnas in via studieinfo under perioden 22.2–22.3.2022.

Om du söker till oss ber vi dig att fylla i ett preliminärt ämnesvalkort som du hittar här.  

De senaste fem åren har medeltalsgränsen för att få en studieplats varierat mellan 8,08 och 8,69. År 2021 krävdes 8,25 för att bli antagen.

Resultatet av antagningen publiceras torsdagen den 16.6.2022.

 


INFO OCH BESÖK

Vi höll INFO för åk 9 och föräldrar torsdagen den 20.1.2022.

Under infokvällen presenterades vår verksamhet av ett gäng studerande. De berättade bl.a. om stämningen i skolan och de många valmöjligheter som vi erbjuder. På grund av pandemin kunde vi tyvärr inte ordna infokvällen med publik i salen, men programmet streamades direkt från skolans bibliotek.

 Infokvällen kan ses i efterskott här. 

Vi erbjuder elever i åk 9 möjlighet att följa med en vanlig skoldag hos oss under perioden december-februari. Kontakten sköts via elevhandledarna i högstadierna.   TÅG OCH BUSS

Vi finns nära Grankulla järnvägsstation och flera busslinjer går förbi skolan. Reseplaneraren ger info om lättaste vägen att ta sig till oss.

ggs 2d vit