Silver i korgboll för våra flickor

Torsdagen den 3 mars träffades vi klockan 8.30 i Hagalund för att delta i korgbollsturneringen för svenska skolor. Snart insåg vi att vi endast var fem spelare på plats, vilket betydde att vi inte skulle ha en enda bytesspelare på hela dagen. Vi spelade fyra matcher, första mot Lärkan, sedan Borgå, Mattliden och Kyrkslätt. Den första matchen mot Lärkan var den enda som vi förlorade.

Det spelades ingen final, utan turneringen gick ut på att alla spelade mot alla en gång och så räknade man poäng. Tungt var det att spela fulla matcher utan bytesspelare, men även mycket roligt. När turneringen var slut visade det sig att vi kom på andra plats och vann därmed silver, och den var vi mycket nöjda över! Dessa skolturneringar är alltid roliga eftersom det inte är på fullt allvar och vem som helst har möjlighet att delta.

Trötta men nöjda lämnade vid hallen vid 2-tiden och jag kan lätt konstatera att det var en rolig upplevelse att delta i korgbollsturneringen fastän jag själv aldrig spelat korgboll förut! :)

I laget spelade Anni Lindberg, Jonna Schneider, Camilla Simola, Caroline Törrönen och Matilda Valtonen.

Text: Jonna Schneider
Foto: Pia Kaijärv

koris flickor 2
ggs 2d vit