Pojkarna kom hem med brons i handboll

Årets skolhandboll var indelad i tre olika turneringar. Den första gick av stapeln i Solvalla där två av de tre lag som var med gick vidare. I första matchen besegrade GGs Solvalla med klara siffror, men i den andra matchen emot Kyrkslätt blev det endast oavgjort. Kyrkslätt vann dock mot Solvalla vilket betydde att GGs gick vidare till nästa omgång.

Den andra omgången spelades i januari i grottan i Grankulla. Efter ett oavgjort resultat mot Riihimäki och en enkel seger mot Brändö gymnasium var GGs tvungna att vinna eller spela oavgjort mot Pargas för att bli etta i gruppen. Pargas fega taktik att punkta Wilhelm “hammertime” Hammarberg gjorde att matchen blev en aningen svårare än förväntat. Några fina räddningar av den levande väggen Axel Rehnberg i slutet av matchen gjorde ändå att vi fick med oss ett oavgjort resultat och avancemang till finalturneringen.

handis1

Finalturneringen spelades i år i Pargas. Spelarna samlades på skolgården och tog en minibuss till Pargas. I bussen märkte man att vi inte hade med oss en enda bytesspelare. Semifinalen var mot Kyrkslätt och det blev återigen en jämn match. Denna gång drog dock Kyrkslätt gymnasium det längre strået och vann med ett mål. Detta betydde att vi skulle spela bronsmatch och återigen fick vi Pargas gymnasium som motståndare, eftersom de förlorat sin semifinal mot årets mästare Mattlidens gymnasium. Matchen var ganska jämn men GGs hade kontroll hela tiden och tog hem bronset till slut. Tränaren Sam Kihlstedt var inte supernöjd med lagets spel och klagade en hel del. Dock skall man ta Sams ord med en nypa salt, eftersom han alltid har något att klaga på. Hela laget tackar ändå Sam för att han ställde upp och förde oss hela vägen till brons.

handis3

I laget spelade:

Jonathan Almark
Peik Sjöblom
Max Heinonen
Max Rosenlew
Sebastian Kiuru
Calle Weurlander
Axel Rehnberg
Robin Schönberg
Oscar Grönlund
Jakob Smeds
Filip Engström
Wilhelm Hammarberg

Text: Calle Weurlander
Foto: Henrik Nyman
Mer bilder i skolans bildarkiv. Bilderna är från matchen mot Pargas gymnasium.
ggs 2d vit