Nya medaljer!

Det blev dubbla medaljer i SFSI:s korgbollturnering. Våra pojkar tog en strålande seger och flickorna kom hem med ett fint brons. Läs mer om vägen till guldet i Lukas text! IMG 2546 1

Vi for till årets skolkoristurnering med höga förväntningar. Vi var de regerande mästarna och vårt enda mål var att återuppleva fjolårets triumf. Vi visste vi hade goda chanser till guld på grund att vi hade flera korgbollsspelare.


Dagens första match var mot Tölö gymnasium och efter en trög start så visade vi tydligt att vi var det bättre laget. Slutsiffrorna på tavlan var 44-17 till vår fördel. Dagens andra match var mot Borgå gymnasium. De hade en väldigt skicklig individ i deras lag som höll dem med i matchen. Men när vi förstod att alltid hålla honom med två personer, så fick de inte längre poäng för resten av deras lag var inte lika kvalitativt. I slutet blev det en stor poängskillnad och till slut vann vi 63-29. I det sista gruppspelet mötte vi Hangö. Vi hade redan säkrat avancemang till slutspelet så vi sparade våra bästa spelare i den matchen. Alltid vill vi ändå vinna och matchen slutade 39-25 till vår fördel.

Från vår grupp gick två lag vidare, så vi skulle ha kunnat förlora en match och ändå kommit vidare. Men den lyxen hade vi inte längre när slutspelen började, utan det gällde att vinna varje match. I vår semifinal mötte vi Gymnasiet Lärkan som även de hade vunnit sin grupp. Matchen började jämnt, men vi ledde hela tiden. Efter en sämre stund när kasten inte gick in i korgen kom de kapp oss. Men i slutet avgjorde våra basketspelare finalplatsen till oss. Matchen var ändå dagens jämnaste och vi vann bara 34-28. I finalen mötte vi Borgå Gymnasium, som vi redan vunnit i gruppen. Den här gången visste vi redan att vi bara behöver hålla deras stjärnspelare väldigt noggrant för att vinna. Finalen blev inte en idrottsromantikers drömmatch, utan vi ledde hela matchen och när tiden tog slut var resultatet 66-37.

Vi gjorde det som vart mål, alltså att vinna guld. Men man skulle ha hoppats att matcherna skulle varit aningen jämnare, men överlag måste vi vara nöjda. GGs har även goda chanser att vinna guld nästa år och bilda en dynasti i skolkoris, för vi hade ett ungt lag och det är endast undertecknad som blir utexaminerad innan nästa turnering.

text: Lukas Kankkunen

ggs 2d vit