Kulturresa till Stockholm

stockholm-1.jpg

Fredagen den 7.11 åkte, vi som hade valt teaterkursen, till Stockholm för ett veckoslut. Programmet för resan bestod av två teaterföreställningar och ett besök på Fotografiska museet. Efter att vi hade checkat in på hotellet på fredagen gjorde vi oss klara för den första föreställningen.

Pjäsen hette ≈[Ungefär lika med] och spelades på lilla scenen på Dramaten. Föreställningen handlade om hur människor påverkas av pengar och värdet på saker, och hur publiken skulle kunna ges det största möjliga underhållingsvärdet för summan de hade betalat för teaterbiljetten. Pjäsen var rolig och hade många olika berättelser som vävdes samman i slutet.

stockholm-3.jpgPå lördagen njöt vi av en sovmorgon och åt en god frukost på hotellet innan vi traskade iväg mot tunnelbanan för att åka till Fotografiska museet. Museet var en positiv upplevelse med flera olika utställningar med olika teman. Det fanns väldigt många starka och tankeväckande fotografier, som till exempel fotografierna i Lisen Stibecks "Daughters". På Stibecks utställning fanns fotografier på unga, väldigt olika kvinnor, från alla håll i världen, i skedet mellan barn- och vuxendom. Efter att vi hade sett utställningarna åt vi en gemensam lunch på museets restaurang. Därefter hade vi fritid framtill den andra föreställningen vi skulle gå på. Eftersom vädret var okej bestämde sig flera för att gå tillbaka mot centrum för att shoppa, vila på hotellet och äta middag.

På kvällen blev det dags för föreställningen Rickard III på Dramaten. Rickard III är en pjäs skriven av William Shakespeare i början av 1590-talet. Föreställningen som vi såg var en moderniserad version av Rickard III:s listiga planer och väg till makten. Jonas Karlsson spelade en maktgalen och manipulativ, men charmig, Rickard III som fick publiken på sin sida även om han röjde undan andra arvtagare för kronan så han själv skulle bli härskare.

Hem åkte vi på söndagen, trötta men glada efter ett mycket lyckat veckoslut. Stort tack till Jacob som fixade och åkte med oss på ett kulturellt och härligt veckoslut!

Text: Saga Rekonen

Foto: Aino Vauhkonen

Mer bilder i bildarkivet.

stockholm-5.jpg 

ggs 2d vit