Guld igen!

Det var ett gäng revanschsugna killar som satte sig i bussen på torsdagsmorgonen för att åka iväg på årets finalturnering i Åbo. Förra året åkte nämligen i princip samma lag på en snöplig förlust i semifinalen och fick nöja sig med brons, men med några nya ettor och Krisu i truppen var laget i år på jakt efter den ädlaste valören.

I semifinalen väntade ett välbekant motstånd, nämligen Mattlidens gymnasium. Vi hade redan slagit dem med ett mål i kvalturnerningen, så vi anade att det skulle bli en tuff drabbning. Det var sega Grankulla-pojkar som drog sig ut på spelplan och det kostade sig direkt. Mattliden tog oss med storm och gick upp i flera måls ledning direkt i början. Enligt Grankulla anda ger man aldrig upp, och metodiskt jobbade sig killarna in i matchen, som slutligen resulterade i en seger efter skönt lir.

Efter en timmes paus var det dags för final, och trots att åskådarantalet kunde räknas på en hand var stämningen på topp. Det var Katedralskolan från Åbo som stod för motståndet och än en gång var det en trög start. Denna gång såg det ut att gå riktigt illa då differensen oss och Åbo emellan växte i snabbare takt än vad Finlands statsskuld gör i dagsläget. Återigen visade dock laget en god moral och knappade in mål för mål, för att till slut gå om, och ta hem guldet.

Efteråt var känslan på topp i omklädningsrummet, och som pricken på i:et tog vi oss en liten tur till lokala kebabhandlaren. I år bestod laget av en fin blandning abiturienter, tvåor och ettor med många sköna lirare, där alla bidrog på sitt eget sätt.

Mästarlaget 2017:

Acke Rehnberg
Sebastian Kiuru
Erik Holmberg
Jonathan Almark
Krisu Bång
Max Rosenlew
Peik Sjöblom
Robin Kinnula
Max Heinonen
Wilhelm Hammarberg
Eric Carrero
Robin Schönberg
Benjamin Hartman
Filip Engström
Calle Weurlander
Sam Kihlstedt (tränare)

Text: Carl Weurlander
ggs 2d vit