Brons i pojkarnas korgboll

Alla i korgbollslaget som ville vara med och delta tog oss tisdagen den 31.03 till Summahalli i Hagalund ungefär kl 9 på morgonen. Till en början var vi fem stycken killar på plats när jag anlände till hallen och vår gymnastik lärare Kenneth syntes inte till.

Vid det här laget så började matchen om en halv timme och vi fem började bli lite oroliga över var de andra höll till. Det tog inte en lång stund förrän Kenneth dök upp och vi fem killar som satt och väntade gick för att byta om till spelkläderna. En efter en dök det flera killar upp och vi fick hela laget ihop packat innan matchen började.

I vår första match mötte vi Kyrkslätt gymnasium och vi vann dem med ganska klara siffror. Jag tror vi hade satsat mera på vårt lag eftersom vi hade ungefär tjugo spelare medan resten av lagen kanske tio. Nåväl, i den andra matchen spelade vi mot Sibbo gymnasium och vi trodde att det skulle bli en lätt match, men Sibbo överraskade oss och spelade stenhårt i början men vi skärpte oss i sista perioden. Fastän alla killar kämpade hårt med stark vilja att vinna så tog Sibbo segern.

Vi hade en lång paus mellan våra två första matcher och vår tredje, så vi såg till att vi fick näring i oss före vi skulle spela tredje matchen. Vi var i ett sådant läge att vi måste vinna den tredje matchen för att få spela bronsmatch och inte falla ut efter att vi förlorade mot Sibbo gymnasium. Vi gick med stor vilja in i matchen och alla i laget visade passion och vi strävade till att vinna matchen för att ha en chans för medalj. Vi spelade mot Karis-Billnäs gymnasium och vi spelade matchen så som vi ville. Vi styrde spelet och vann matchen. Nu hade vi bara bronsmatchen kvar.

Vi spelade om brons mot Borgå gymnasium och vi hade en hård kamp i början av matchen. Men efter första perioden så började vi spela tuffare och vi gjorde flera snabba poäng och då märkte vi att Borgå gav upp. Vi tog bronset med fint spel och bra laganda.

Vårt mål när vi gick in i turneringen var att lyckas ta till oss en medalj och visa att GGS är inte något att leka med när det gäller korgboll. Vi visade vad vi gick för med bra samspel, bra laganda och framförallt med ett smil på våra ansikten!

Text: Petter Andersson

Foto: Kenneth Westerholm

I laget spelade: Petter Andersson, Jonathan Berg, Oscar Berglund, Otto Hjort, Thomas Hintze, Kenneth Kaarlemo, Oskar Lindman, Jonathan Lygdman, Zacharias Qvist, Oliver Sandberg, Oscar Schalin, Peik Sjöblom, Jakob Smeds, Jorge Torres, Filip von Troil, Vincent Wegmuller

ggs 2d vit