MEP PÅ DISTANS

Den 18–21.3 deltog Robin Hansson och Malin Kosonen i internationella Model European Parliament som i år hölls digitalt. Läs mer om deras upplevelser och se ett videoklipp från konferensen. 

VILL DU BÖRJA HOS OSS I HÖST?

Den gemensamma antagningen till skolorna på andra stadiet pågår under perioden 23.2-7.4. Här har vi samlat all viktig info för 9:or och föräldrar. Välkommen att bekanta dig med vårt gymnasium! 

FEST OCH VARDAG PÅ DISTANS

När den tredje perioden började i slutet av november övergick vi till distansundervisning. Specialarrangemangen förlängdes sedan i några etapper så att de yngre studerande till slut var på distans hela perioden. Trots att skolhuset stod tomt under stora delar av perioden samlades vi ändå kring gemensamma evenemang som studentdimission och julfest.

97 LEDIGA STUDIEPLATSER

Vår broschyr och annan info för 9:or och föräldrar finns under "Sök till oss". Vi berättade mer på infokvällen som streamades direkt från skolan. Programmet kan också ses i efterskott. Vi önskar alla 9:or välkomna att bekanta sig med vårt gymnasium!  

TEAMPERIOD 2020

Näst sista dagen i årets teamperiod sätter sig teamet Dancing Divas ner och funderar över en lite annorlunda period. I teamet ingår Mathilda Nevala-Lehtonen, Jannika Renvall, Ella Paukku och Ben Helmes. 

ARBETE MED OCH FÖR ANDRA

Läsårets andra period är avslutad. Den har innehållit flera möten mellan skolan och samhället, inte minst dagsverksinsamlingen som ger möjlighet att hjälpa behövande i både Finland och Kenya och den fantastiska dagen om mänskliga rättigheter.

GRATTIS TILL STUDENTEN!

Vi har äran att dimittera en student på hösten. Stort grattis till Casper Wiedmer. Bra gjort! Lycka till i framtiden!HÄNDELSERIK FÖRSTA PERIOD!

Första perioden är avslutad och vi blickar tillbaka på händelserika veckor samtidigt som skolvardagen går vidare i period 2. Läsåret inleddes med närstudier och sällan har studerande varit så tacksamma över att få gå till skolan. Glädjen över att ses brukar vara stor efter ett sommarlov, men nu fanns det en ny känsla av uppskattning efter vårens distansstudier.  

CORONA: SPECIALARRANGEMANG

Specialarrangemangen fortsätter enligt en alterneringsmodell. Från och med den 12.4 har hälften av de studerande närundervisning och resten studerar på distans. Här uppdaterar vi kontinuerligt vår information. 
ggs 2d vit