Specialarrangemang p.g.a. Corona

De specialarrangemang som vi själva valde att införa den 13.3 blev verklighet för alla gymnasier den 18.3. Sedan dess är skolan stängd åtminstone t.o.m. den 13.5. Det betyder att all undervisning och handledning sker på distans och att studerande inte kan välja att göra sitt skolarbete i skolan. Här uppdaterar vi kontinuerligt vår information. 

Språkresa till Paris - Oui merci!

Läsårets andra språkresa gick till Frankrike. Deltagarnas förmåga att både förstå och tala franska blev mycket bättre under veckan i Paris. Läs mer i Lauras text om studieresan. 

Alumner svarar på frågor om framtiden

Vad ska jag göra efter gymnasiet? Tänk om jag inte kommer in? Hur ska jag lära mig ta ansvar? Vem kommer jag kunna fråga om saker? Frågorna om livet efter gymnasiet är många och förvirrningen kan kännas överväldigande. Joanna fick ändå en del svar på alumndagen. 

Grattis till studenten!

Vi har äran att dimittera en student på hösten. Stort grattis till Sandra Väisänen. Bra gjort!

Lärorika dagar i S:t Petersburg

Årets studieresa till S:t Petersburg erbjöd 36 studerande möjlighet att inspireras av stadens fina konstskatter. Läs mer i Ines text. 

Fina upplevelser i Lappland

Lapplandskursen är en av våra årligen återkommande traditioner. I år reste ett gäng på över 50 studerande iväg för att vandra i fjällen och beundra naturen i Äkäslompolo. Kolla på bilder från Lappland och läs mer i Linn och Emilias text. 

En vecka i Spanien

Språkstudier varvat med bl.a. Alcázar, Plazade España och lite flamenco stod på programmet när en grupp studerande besökte Sevilla. Läs mer i Annas text och kolla på foton i vårt bildarkiv.

wonderbAR

För sjätte året i rad ordnade vi en lekfull tävling för våra första och andra årets studerande som traditionellt kallats Amazing Race (AR). Eftersom liknande tävlingar med samma namn redan ordnas i ett flertal skolor gick årets tävling under det nya namnet wonderbAR, anspelande på att tävlingen den här gången skulle bjuda deltagarna på både överraskningar och spänning.

ggs 2d vit