Skolcoachen Anna Nordström presenterar sig

Till vår glädje kommer skolcoachen Anna Nordström att fortsätta i skolan också det här läsåret. Här berättar Anna vad skolcoaching innebär och hur du får tag på henne

Hej!

Hoppas att ni alla har haft en skön och avkopplande sommar, som har gett er energi inför det nya läsåret. Vill också önska gymnasiets nya elever välkomna!

”Kunskap kan inte tvingas på någon – kunskap och driften måste komma inifrån. Att känna sig själv är lärandets grundpelare. Om man känner sig själv kan man leva rätt.” (Sokrates)

Sokrates anses vara den första coachen. Hans idé gick ut på att utbilda människor genom att samtala med dem.

I coaching är det just frågan om detta, att via samtal lära känna sig själv, sina värderingar och styrkor, sin inre potential. För att sedan kunna ta hänsyn till dessa då man gör sina val i livet. Då du vet vad som är viktigt för dig är det lättare att gå vidare och göra de rätta besluten just för dig. Det är bara du som har de rätta svaren inom dig – ingen annan!

Du har många val som skall göras i ett tidigt skede när du kanske minst av allt har gett dig tid att fundera och reflektera över vad du vill, vem du är, och vad är viktigt för dig.

Coachingprocessens mening är att hjälpa dig lära känna dig själv och bygga upp självförtroendet och motivationen. Genom samtal utreder vi dina värderingar, resurser, kompetenser och styrkor så att du får fram dina mål och vad du vill i livet. När målen är klara kommer också motivationen.

Då du känner dig själv är det också enklare att veta vad du vill vilket underlättar att t.ex. veta vilken väg du skall välja efter gymnasiet. Här vill jag betona att jag har även möjlighet att coacha i andra frågeställningar, prata om något som pågår i livet, oavsett om det är skola, familjeliv eller andra relationer, drömmar och framtidsplaner eller utmaningar av olika slag.

Coachingens själva mål är att stöda dig, ge energi och glädje!

Välkommen att komma och prata med mig!

Jag tar emot tisdagar, onsdagar och torsdagar det är bara att boka tid – ring, skicka sms eller e-post, mina kontaktuppgifter är

Anna Nordström
Skolcoach
Professional Coach (ICF)
Tel: 040 900 6060
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
ggs 2d vit